2014. június 28., szombat

Nyár

Lassan tényleg ideér a szabadság. Végre!
Érdekes év (tanév) volt. Furcsa talán, de nálunk az év fogalma a 12 hónapos naptári év mellett a tanévet is jelenti. Régen, még Makón a tanév kezdetekor is kívántunk boldog új évet egymásnak... Istenem, de régen is volt már. Mintha egy másik élet lett volna (az is volt).

Szóval furcsa volt. Viki iskolás lett, én meg új iskolába kerültem. Volt mit megszokni.
A saját részemet nem ragozom, mert ez is egy iskola, a szokásos problémákkal, nehézségekkel. De sokkal-sokkal közelebb van, mint az előző, technikai szempontból több a lehetőség. Mindkettő fontos. Nekem még az is, hogy tágas és világos legyen az épület. Az előző egy katasztrófa volt ebből a szempontból. (Persze ott is volt jó, néhány kollégával rendszeresen beszélünk, találkozunk azóta is.)

Vikinek szuper az iskola. Jól érezte magát, szeretett menni, sok-sok programot szerveztek, a tanító nénik szeretik őket, nekik megfelelően törődnek velük. Így minden adott volt a sikeres évhez. Viki érdeklődő, kíváncsi, és ezt a tulajdonságát ki is élhette minden egyes iskolai napon.

Számomra a legszokatlanabb, hogy tud olvasni. Mindent elolvas, felolvas nekem, tündéri.

Viki maximalista. Már a nem 100%-os dolgozatnál is úgy kellett vigasztalni. Így aztán nem is csoda, ha egész évben az összes (kb. 150) jegyéből összesen 3 nem ötös.
Igazi kitűnő bizije lett, angolból még dicséretet is kapott.
Jutalmak is jártak hozzá (strandbelépő, belépő a Tarzan Parkba, stb.)

Közben nagyon megnőtt, más lett, olyan kis-nagylányos. A fogai potyognak, nőnek az újak, átmeneti állapotban van a fogsora.

Levágattuk a haját. Könnyebb lesz kezelni, nincs vele annyi gond.

Kapott egy-két új kötött-horgolt felsőt:


Ez a top kötött is, horgolt is. A hónaljig nagyimintával horgoltam, ott áttértem a lustakötésre. Először meghorgoltam az egészet nagyimintával, össze is állítottam, de nem tetszett, így visszabontottam hónaljig, majd kötőtűre váltottam, így fejeztem be újra. Jó ötlet volt. Alize Bellából készült, puha pamut, igazi nyári darab.


A színes felső kötött. A fonalat Viki választotta még a tavasszal, Alize Díva. Egyszerű kis top lett belőle.




2014. június 26., csütörtök

Rózsaszín kendők


Az első az n. Szivárvány kendő, most egyszínű Extrafine 150-ből horgolva:



A második egy kötött kendő: 


A 3.:


Így tud átalakulni fél kiló fonal. :)

2014. június 25., szerda

Viki

Az első (kitűnő, angolból dicséret) bizonyítvány átvétele, immár rövid hajjal: