A héten Évinél jártunk, aki természetesen finomsággal várt minket. Na jó, azalatt készült el a finomság, míg ott voltunk. De ez keltek esetében érthető, hisz igen sok időbe telik, míg elkészülnek.
Évi már leírta a készítés kalandjait, aminek következtében az eredeti recepthez képest valami más, valami új született. Ami igen finom volt a narancsból készült fűszeres lekvárral.
Miután feltette a receptet, ma én is készítettem ... valami hasonlót.
Ezek puha kiflik lettek, de nem véletlenül.
Így készültek:
A kenyérsütőbe tettem 50 deka lisztet (BL-55),1 tk. mézet, csipet sót, 2 ek. cukrot,1 dl frissen facsart narancslét, 1 tk. reszelt narancshéjat, 4 ek. olajat, kb. 1 dl tejet, 1 tk. fahéjat. A gép megdagasztotta a tésztát. Miután megkelt, kétféle süti készült belőle.
Mivel volt néhány kanálnyi darált mák cukrozva, ráádásul az áztatott mazsolát elfelejtettem beledagasztani a tésztába, a mákot a mazsolával és egy üveg alján várakozó 2-3 kanálnyi meggylekvárral összekevertem. A kinyújtott tésztából 5 négyzetet vágtam, azokból mákos kiflit készítettem. A többi tésztát eldaraboltam, majd kifliket formáztam a darabokból. Sütőpapírral bélelt tepsin keltek még kb. 20 percig, majd a tojással lekenés után mentek a sütőbe. Elvileg 180 fokos volt. Amikor szépen megpirult a kiflik teteje, késznek nyilvánítottam őket.
Jó részük éppen a Budapest felé tartó buszon csücsül a többi finomsággal együtt, amit a Legnagyobbnak küldtem. A maradékot megkóstoltuk. Citromos vajjal is nagyon finom, de "üresen" is igazi finomság.
3 megjegyzés:
Macus, állítom, jobban néznek ki, mint az én nyamvadt kis stanglikáim, esküszöm kedvem szottyant stngli kiflit sütni. Gondlom nagyon finomak lettek! Hogy vagyunk?
Nagyon jól néznek ki, én is szeretem a hasonló édes, fűszeres kifliket, csak ritkán sütöm. A mákos töltelék szuper ötlet!
Macusom! Szeretnék adni Neked egy jó szót! Mindenért!:))
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html
Megjegyzés küldése