2011. február 3., csütörtök

Csütörtök

Csütörtök este van, a VV4-ben az agyament "celebnövendékek" (némelyik olyan, mint egy túlkoros óvodás - bár ez talán az ovisokra nézve sértő) egymásnak is agyára mennek...

A hét nagyján már túlléphettünk. Hang nélkül is elboldogultam persze.
Hétfőn megvolt a 8. osztályos szülői Bálintnál. Kedden két értekezlet: az egyiken a nagy összevont társaság előtt közölték a hírt: a megye (fenntartónk, hogy a jó ég áldja meg) mégse von össze mindent, de meg kell takarítani konkrétan a mi sulinknak (amit két intézmény összevonásával hoztak létre 2007-ben) 54 millát. Van A és B terv: az egyik szerint most mindenkinek kicsit rossz lesz, a másik szerint ősszel sokaknak nagyon. A most mindenkinek kicsit rossz lépett életbe: elvették a túlórákat (differenciált órák, emelt szint, itt-ott csoportbontás, órakedvezmények). Mostantól alaphangon "nyomjuk". Persze ez nem jelenti azt, hogy ősszel nem lép életbe a B terv is, erre garancia nincs. Tudjátok, mint a viccben: amikor elfognak a bennszülöttek valakit és megkérdik, hogy halál vagy"ungabunga". A halált választja, mire a törzsfő közli vele, hogy jó, de előtte egy kis "ungabunga". Csak ez itt most nem vicces.

A másik értekezlet a mi tagintézményünkben a részletek megbeszélése volt. Aztán fogadóóra, szülői. Este elmentem egy jó kis képes beszámolóra az olasz konyháról.
A tegnapi napom laza volt, még fodrásznál is voltam.
Ma tanítás után tablófénykép készítése (csoportképek a tanárokról), majd Vikivel haza, aztán vissza Bálint tanszaki hangversenyére. Nagyon jóleső érzés volt hallgatni nemcsak őt, hanem a többieket is. Gyönyörű, hosszú és nehéz darabokat játszanak már a nagyobbak (Ő is), egyszerűen fantasztikus. Amúgy is imádom a fuvola hangját.

Holnap csak én indulok itthonról, nincs óvoda. A gyerekek maradnak itthon.
Aztán kitör a hétvége. Szombaton klub, és a családfő csak utána ér haza, úgy este 10 körül.

Hát így élünk mi mostanában.

Egy kis élmény még a hétről: az egyik 9. osztályban a görög-perzsa háborúkat kérdeztem írásbeli felelés formájában. Az egyik nebuló szerint ebben volt a mohácsi csata is...

5 megjegyzés:

Babi néni írta...

Ez így elég sok(k) lehet. :o( Reméljük, hogy ez a kicsi megszorítás elég lehet!

Ami írta...

Én is már nagyon várom a hétvégét, és a csajos klubot :).

Ez a mohácsi csatás dolog azért elég dúrva :DDDD

Boboce írta...

Történik itt ez és az, úgy látom... A holnapot én is várom, remélem ott is leszek!

A "megye"-i ügyeket inkább nem is kommentálom, tudod, valahol részese vagyok én is ...

Medora írta...

Megnéztem volna egy pantomim-történelem órát! Remélem a klubban majd előadod!

Mázsa Viki írta...

Macusom, gyere hozzám egy ölelésért!!!