2012. július 23., hétfő

2012/28.

SBS megint. 
Már a múltkori is úgy született, hogy volt két nagyon vékony fonal... Volt még más színekből is. Három. Így aztán 3 szálat fogtam össze: egy halvány orgonalilát, egy szintén halvány bordós rózsaszínt és egy kézzel festett lilásat (Mázsa Vikitől kaptam tavaly, ő festette nekem), amiben ezek a színek is megvoltak. Összefogtam őket, és mivel tetszettek így együtt, 5-ös tűvel átváltoztattam őket egy kendővé. 
Szép lett: puha, meleg. 
116 g fonal fogyott el hozzá.
Most pedig valószínűleg kötni fogok, nem horgolni. A múltkoriban elkezdtem egy egyszerű bordó kendőt két szállal Kid Mohairből. Azt fogom folytatni, de elkezdek egy stólát is,amihez ma láttam meg a mintát a kötős-horgolós csoportban. Csak keresnem kell hozzá megfelelő fonalat.

A hétvégén a Balatonnál jártunk. Nem volt hideg, de nagyon fújt a szél. Persze azért bele kellett menni a vízbe a gyerekeknek. Amikor kijöttek, Viki első kérdése: Mikor lehet megint bemenni? Pedig láthatóan fázott... Persze még egyszer bement.
Jó kis kaland volt. A volt kolléganőm és családja ott nyaral, meglátogattuk őket szombaton este. Sátorozni készültünk, de aztán másként alakult. Esett az eső...  5 gyerek, 4 felnőtt. Jó volt együtt az eső és a strandidő hiánya ellenére. A társaság, a jókedv, a Scrabble-partik... Szeretem, hiányzott nagyon.

Tegyük a fővárosban lakás előnyei közé: másfél óra alatt ott lehetünk pl. Balatonföldváron. Amikor Makón laktunk, rendszeresen jártunk oda nyaralni a kollégákkal, barátokkal. Általában 4 (inkább 4 és fél) óra volt az út...


7 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Szép a kendőd :-) Budapestnek talán ez az egyik legnagyobb előnye, viszonylag hamar oda lehet érni bárhová :-)

Jutka írta...

Különleges színt hoztál össze, nem kell tudni festeni és mégis színezel. Nagyon tetszik igazi csajos darab.
Miért nem próbálod ki az egyszálas csipkekötést igazi új élményben lenne részed.

Mázsa Viki írta...

Nagyon szép kendőt alkottál belőle! :) Tetszik!!!!! :)

Amanda írta...

Nagyon szépek a horgolt kendőid (is) Pont ma kaptam kid mohert, nagyon nézegetem, hogy két szállal, talán..., de még az is nagyon vékonyka. Minden elismerésem aki 2-3 dkg fonalból egy egész kendőd megköt. (itt igenis Jutkára céloztam)

Macus írta...

Jutka!
Kötöttem már egy szállal lace fonalból, de nem az én világom. Szép lett, de nagyon haladatlan, macerás nekem. Tudom, gyönyörű. de akkor is.
Be kéne szereznem csipkekötő tűt, vékonyat.

Amanda!
Én két szállal kötöm a Kid Mohairt, 4-es tűvel, úgy szép és halad is. Nem csipke lesz, csak simakötésű, a szegélyén valami kis szélcsipkével. Az elismerésben egyetértünk. :)

Zsuzsa! Viki!
Köszönöm.

Jutka írta...

:)))))))

Strugamano írta...

az sbs-t nem lehet megunni :)