2012. december 2., vasárnap

2012/50.

Na még egy bejegyzés mára...
Aki ismer , tudja, hogy nem vagyok az a típus, aki belekap minden neki hirtelen megtetsző mintába, aztán félreteszi, darabban parkoltatja hetekig-hónapokig. kettőnél több dolog nem nagyon van megkezdve nálam. Az is inkább csak akkor, ha egy súlyosabb, nagyobb, vastagabb darabot kezdek el, de közben kell valami könnyű, légies, pihentető is.
Ez a kis felső valamiért mégis itt pihent szinte teljesen készen az asztalom alatt úgy 3 hete, az egyik kis fonalkupac tetején. Be kellett fejezni sürgősen. Ma ebéd után ez meg is történt. Rákerültek a szép virág alakú gombok is. Íme:






Az egyik kép vakuval, a másik anélkül készült. Annyit bénáztam vele... Az egyik oldal mindig homályosan látszott. Aztán kiderült: a lencsén egy ujjnyom éktelenkedik.Van ilyen...

A felsőről:
Anyaga a múltkor babatakaróként debütált összeállítás (Mici fonal és Red Heart Baby összefogása). Felülről kezdett raglánujjú gombos mellényke, szegélyein néhány sor lustakötéssel.

A karácsonyi készülődésről meg hallgatunk mélyen... Az idei karácsonyunkat erősen beárnyékolja, hogy a bank, ahol a hitelünk van az autóra, most kezdte el kérni az évek alatt felhalmozott árfolyamkülönbözetet. Egy összegben be kellene fizetni úgy félmillát. Végül két részletben is lehet, de egyiknek december 14-ig be kell érni hozzájuk.(És mostantól a havi fix konstrukció szerződését felmondták, tehát követjük szépen a frank árfolyamának változását.) Szóval idén mi a bank karácsonyát finanszírozzuk , a mienk meg elmarad. De nézzük a jó oldalát: nem kell dilemmázni, hogy mi is legyen a fa alatt, mi mindent süssünk-főzzünk. Nem kell hosszú bevásárló listát írni, cipekedni, csomagolni. Így nem leszünk olyan fáradtak karácsonyra a sok rohangálástól és a sok konyhai tevékenységtől. Talán még hálás is lehetek, ugye?




4 megjegyzés:

Babi néni írta...

Ó! :o(

A kabátka nagyon szép, mint mindig, de sajnálattal hallom, hogy sötét árnyék vetődik az ünnepre. Azért remélem, hogy ennek ellenére vagy éppen ezért igenis meghitt és békés lesz a karácsonyotok!

MrsYarnart írta...

csinos kis felső! az ünnepek pedig amúgy sem a pénzről szólnak. éppen a napokban kérdezte a barátnőm mivel készülök. és hirtelen nem is tudtam válaszolni. nálunk a szenteste nagyon egyszerű, feldíszítjük a fát, elmegyünk a templomba, itthon megvacsorázunk (valami könnyű mindig: saláta, egy kis hús, mákos guba, aztán a fa alatt még énekelünk:) legyen szép karácsonyotok. azt hiszem, ez fontosabb, minthogy gazdag legyen :)

bringa írta...

Jsj ne:( Ilyet is lehet nálunk csinálni? Nagyon sajnálom, ez biztos beárnyékolja az ünnepeket, de azért szorítok, hogy szép legyen a karácsonyotok:)

Eta írta...

Szerintem, biztos kitalálsz valamit, hogy mégis kerüljön valami a fa alá, és biztos, hogy az lesz a legértékesebb, mert nem vacak bolti, hanem kreatív saját. Horgolt baba a picurnak, sál-sapka a fiúknak, pulcsi, kalács... mit tudom én, valami. És az együttlét a legnagyobb ajándék. hogy nem kell rohangálni, vásárolni stb megnöveli a közös időt. Egyébként meg az egész banki hitelezés mocsokság... mint sok egyéb, ami itt mostanában megy.