2013. december 28., szombat

Még néhány kötemény, horgolmány

Jó ez a nyugis szünet. Nálunk nincs ide-odarohanás, családlátogatás száz kilométerekre. Nincs karácsony előtti őrület se, szerencsére.  Az ajándékok folyamatosan kerülnek a rejtekhelyükre, a fa dobozban várja, hogy összerakjuk, nem főzünk-sütünk 20 főre, hiszen csak négyen vagyunk itthon. Ebben van persze jó is, rossz is, de a jóra koncentrálunk. Arra, hogy most két hétig mindenki itthon van, együtt lehet asztalhoz ülni (mondjuk 10-kor reggelizni), játszunk is együtt, sétálunk együtt.
Én pedig pl. a közös tévézés közben (amikor sokadszorra megnézzük az egyáltalán nem karácsonyi, de mindannyiunk által kedvelt A függetlenség napja c. filmet) kötök, horgolok.
Az utóbbi időben készült darabokat meg is mutatom. Némelyik még a szünet előtt készült, csak valahogy nem készült róla kép.
Ez a nyakmelengető egy fantasztikusan jó fonalból készült (Alize Superlana Mosaic):


A babatakaró egy kolléganőm születendő kisfiának lesz ajándék. BBB New Master fonal két színéből horgoltam a mindig megfelelő nagyi mintával:


Sikerült befejezni még egy szoknyát Vikinek. Szintén New Masterből, dupla szállal. Nagyon szereti ezeket  a kötött szoknyákat. Szerencsémre.


Egy újabb Szivárvány kendőt is horgoltam, az itthon talált Wool Mix fonalból. Nem tudom, hanyadik, de eddig mind ajándékba készült. Talán ez is...Amiről nincs kép: Viki nyáron horgolt takarójához találtam még két gombolyag fonalat, amit a két széléhez hozzáhorgoltam. A barátnőm kislányának kötöttem egy Flower nyakmelegítőt, olyat, mint Vikié egy korábbi képen. befejeztem egy kötött felsőt, amit nem én kezdtem el, de én fejeztem be. 
Nagyjából ennyi. Egyelőre. Az idénből is van még néhány nap, itthon leszünk főleg, így lesz időm újabb darabokba fogni. Ígértem egy pulcsit egy naglánynak, abba kéne belekezdeni. A kötéspróba már megvan. :)
2 megjegyzés:

Rébék-Nagy Jutka írta...

Legszebb, legnyugodtabb elfoglaltság családikörben kötni :) hasonló szép napokat, éveket!

Medora írta...

Jó pihenést és kézimunkát az új évre is! Viki imádnivaló.