2014. október 26., vasárnap

Kendők

Van ez a jó kis újdonság a Red Heartnál, a Boutique Unforgettable fonal. Csodás színek, puha akril. Ha jól tudom, 8 színben van nálunk, ebből ötöt már kipróbáltam, miután Gyalus Katitól (fonalbolt.com) beszereztem őket.. Mindből ugyanaz a kendő lett, a Szivárvány sálkendő.
Csak 3 kendőről van még kép, de azokat megmutatom:



A felső képen a Dragonfly, alatta a lilás a Petunia, amásik a Cappuccino árnyalatból készült. Mindegyikhez 1 gombolyag fonal kellett (100 g, kb 255 m), és 6-os tűt használtam az elkészítéshez. Nem nagy vállkendők, inkább nyakba való sálkendők, de arra tökéletesek.


A pirosas kendő még a nyáron készült,  a KC-7 csoportban. Mercan Batik 2 gombolyagából kötöttem meg a Boneyard kendőt, de lányosan, középen és a széleken lyuksorral, ahogy a kendőket szoktam. (Kicsit furán hangzik, hogy "szoktam", de ez van. Úgy 5 éve csak csodáltam a csipkekendőket és az azokat kötő lányokat, asszonyokat, aztán "elkapott a gépszíj", és azóta számolatlanul kötöttem én is a kendőket.)
Róla van szó:


Kéne pár rendes kép, de nem hiszem, hogy lesz. A hétvégén Makóra indulás előtt kattintotta ezeket Bálint, de nem sokat foglalkozik ő ezzel. Mindegy, a lényeg látható. :)

A kendők mellett a Kisasszonynak készülnek a darabok. Ma is befejeztem egyet, majd lesznek a még nem mutatottakról képek. Talán még a szünetben.

4 megjegyzés:

Amanda írta...

Nem ismerem ezt a fonalat. Tényleg szép színekben van. Szépeket hoztál. Én is ráhajtással szaporítottam, kipróbáltam amúgy is, de nem haladtam sehova sem.

Babi néni írta...

Nagyon szépek lettek! Először azt hittem, hogy legalul a Winery színből készült. :)

Lassan teljes lesz a Felejthetetlen kollekciód. :)

Macus írta...

Amanda!

Nagyon jó fonal!

Orsi!
A Wineryt az úton horgoltam, de az nem ilyen pirosas, bár azt hittem olyan lesz. De annál sokkal szebb!

Kriszta írta...

Jaj az a lilás, no meg az a piros :D Csodaszépek mind, nagyon ügyes és szorgalmas vagy!