2011. március 18., péntek

Csiga

Bár ez a hét csak három nap volt a suliban, éppen elég volt.. Sőt, annál több is. Szót se erről!
Viszont csiga sült nálunk.
Néha olyan érdekesen konyházok. Eldöntöm, mi lesz, aztán menet közben alakul. Ez kreativitás? Nem hiszem, inkább csak nem vagyok magamnál időnként, aztán a kezem csak úgy jár, de minek. Szóval kenyér nem volt itthon, de öregtésztám sincs. Inkább csak hétvégén sütök kenyeret, vagy még akkor se. Nekünk hármónknak szinte felesleges. Alig eszünk kenyeret. De péntek este valami csak kéne. Persze elfelejtettem venni a Sparban 1-2 péksütit (jobb is így). Akkor mi süljön estére? A hétvégén a Napraforgó nem nagyon bírt kihűlni, de nem akartam annyit macerázni. Eszembe jutott a vaníliás buci, amit Évinél láttam. Gondoltam, a napraforgó tésztáját megtöltöm a vaníliás buci krémjével. Mire a tészta megkelt, akkorra szilvalekvár került elő és az a kis dió, amit a fiúk a hétvégén törtek meg. És a bizonyíték, hogy tényleg nem mindig vagyok magamnál: kinyújtottam a tészta felét, felvágtam cikkekre, aztán meggondoltam magam, összegyúrtam, félretettem. A másik darabot kinyújtottam téglalap alakúra, megkentem lekvárral, megszórtam dióval, feltekertem, elvagdostam, tepsibe raktam.... Így lett nálunk ma lekváros-diós csiga. Igaz, kenyér továbbra sincs. Remélem, a névnapos Apa azért ezt is jónak találja. Úgyis mindig reklamálja az édességet péntek este. Hát tessék, most van. Édesség, AZ van. Más nincs.

Azért holnapra némi reménysugár: megcsináltam a Scalihoz a gyorskovászt...

8 megjegyzés:

Kriszta írta...

Én azt gondolom, hogy ez kreativitás a javából :)))))

Zsófi írta...

Na, most én azt olvastam, hogy csigát készítettél. Olyan csúszó-mászó fajtát.
Csodálkoztam is, hogy sütötted?!?

Persze kapcsoltam utána. :-P

Mázsa Viki írta...

Macus, én ma tiszta hülye vagyok. Komolyan, -míg le nem írtad, hogy összetekerted a tésztát- azt hittem éti csiga sült nálatok. :s
Ennyit a mai napomról.
Apátokat Isten éltesse!!! De arról volt szó, hogy zsákban hozzák a meleget, nem elviszik, mert ma 5 fokkal hidegebb van, mint az elmúlt napokban. :)

fevi írta...

Macus,
gyere, had rázzalak gatyába. Nincs baj ugye, csak szimpatikusan szórakozott vagy! puszi

Macus írta...

Kriszta!
Köszi, aranyos vagy.

Lányok!
Nem olyan franciás csigát, hanem olyan kelt tésztából készült tekercset sütöttem. Persze ha kép is lenne, egyszerűbb dolgotok lett volna.

Fevi!
Lehet, hogy meg is látogatlak...

Névtelen írta...

Én először azt hittem csigát horgoltál:))))Majd hogy valamilyen francia receptet magyarosítottál:))
Apának boldog névnapot kívánok! A csiga pedig biztos nagyon finom lett! Ez a lényeg:) (Én is szoktam ilyen módon sütni-főzni:))

egycsipet írta...

:DD Én is totál azt hittem, hogy francia kosztra adtad a fejed...

Az ünnepeltnek sok boldogságot kívánok!

Limara írta...

Kreativitás ez Macusom!:) Mintha saját magamat olvastam volna....:)
Hétfőn reggel kávé?