2011. július 15., péntek

Kendő




Még egy kendő elkészült. Nem nagy, de jó puha és meleg. Ugyanebből a fonalból már készült korábban egy jó nagy, de az fevi barátnőmnél maradt - gondolom - örökre. De volt még 20 deka abból a fonalból. Ez a kis kendő épp 10 deka fonalat igényelt, így még egy másik kendő vagy sál is kötődhet belőle.
Így néz ki közelebbről:


A mintájában nincs semmi különös, de mégis van benne egy kis lyukacsosság. minden 9. sorba került a lyukacsos minta. Az alsó szélén pár sor lustakötéssel végződik a kendő.

Azt hiszem, lett egy újabb szerelmese a horgolásnak. Reni a szombat délutáni kötős-horgolós csajos összejövetelen kezdte az alapokat Jutka segítségével. Most már szépen halad. Tegnap nálunk volt Dorkával, és amíg a lányok időnként fékevesztett módon sikítva rohangáltak, ő gyakorolt. Már a South Bay Shawlette mintáját próbálgatta, ami jól is ment. Kis gyakorlás és máris kész lesz a kendője. :))

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon szép lett, de hogy tudsz ilyen gyorsan kötni??? Csak ámulok, 2 nap alatt egy kendő? Nekem még a babapulcsi is 2 hét...

Limara írta...

Ugye, hogy csak lenyúlta? Mondjuk tényleg nagyon jól áll neki:)) A kosarad is nála van, de jó hír, hogy a szépséges hímzett konyharuhádat én hoztam el, így vissza is kapod...:))
A kendő gyönyörű!

Macus írta...

köszönöm, lányok.
Patrícia!
Ez a kendő jó vastag tűvel készült, az jó haladós, így lett készen két este. De a most elkezdett az lassú ment lesz, mert vékony a fonal, a tű is, ráadásul a mintát is figyelni kell. Azt hiszem, bele is fogok valami haladósabb darabba is... Már csak a gyors sikerélmény miatt is. :)

fevi írta...

Nagyon nagy tévedésben vagytok! Egyiket sem fogom magamnál tartani és nem is akartam! Becsszó!Mihamarabb vissza juttatom mindkettőt, különben szó éri a házam elejét! Szétszórt vagyok picit, de nem lenyúlós!!! Na........

Macus írta...

Fevi!
Nem vagy lenyúlós. :)) És mondtam, hogy a kendő a tied, nem kell visszaadnod. Örülök, ha tetszik és ha hordod.

Renée írta...

Belecsaptam én is a lecsóba. Most írom épp a bejegyzést az eredményről. :)