2011. augusztus 24., szerda

???

Aki kötött már Heartland Lace Shawlt, ahhoz szól a kérdésem elsősorban.
A Chart 2-vel szépen elkészültem, szemszám és minden stimmel. Elkezdtem a chart3-at, és nem jó. Már a középszem előtt 2 szem van feleslegben. Visszanéztem, átszámoltam, nem tévesztettem el. Esetleg a leírásból hiányzik valami? Csak erre tudok gondolni, mert a minta megszámolása után erre jutottam. Vagy elrontottam? De olyan szépen rajzolódik a minta a fonalból...

Kérem, aki tud válaszolni, tegye meg!

Nincs szívem félredobni, lebontani, mert nagyon szép csipke, ráadásul bordó zoknifonalból készül, ami rendkívül elegáns kendőt eredményezne.
Most nincs agyam hozz. hogy okoskodjak, elég sok pótvizsgázóm volt ma, és a dolgozataikat ki kellett javítani...
A terápiás kötés jó lenne, de az agyalás most nem megy.
Olyan jó lenne befejezni a héten...

No, addig, amíg esetleg valaki megsegít, félre kell tennem.

4 megjegyzés:

Melinda írta...

Annyit tudok csak mondani, hogy én megkötöttem ezt a kendőt és - ami azóta sem fordult elő velem - eléggé utáltam csinálni, pedig gyönyörű. Számomra megjegyezhetetlen és logikátlan volt a minta.
Most előszedtem, és gondolatban megpróbáltam ráültetni a chart-3 első sorát a chart-2 44. sorára és nekem működik. De mint említettem, ezt csak fejben ellenőriztem. Egyébként nem emlékszem olyanra, hogy problémám lett volna kötés közben a mintával - hacsak az nem, hogy sosem tudtam, épp melyik sorban is járok, de ez már az én hibám volt.:)

Macus írta...

Köszi, Melinda.
Én is így vagyok vele: nagyon szép, de egyszerűen nem tudom megjegyezni.
Lehet, hogy kötöm tovább a chart2-vel, aztán majd lesz valami.

Macus írta...

Melinda!
Vissza is kerestem a tiedet. Gyönyörű!

Melinda írta...

Szívesen, Macus és köszönöm szépen!:)
Szerintem ne add fel, lehet, hogy csak elkeveredtél a sorokban te is és könnyen megoldható a probléma. Egy kevésbé fárasztó és forró nap után számolj utána, addig pedig hadd pihenjen!