2012. január 22., vasárnap

2012/4.

Az elmúlt hét az új munkával, ill. munkahellyel való ismerkedés jegyében telt. Meg persze az utazgatásba is bele kellett már kóstolni. Szokatlan, fárasztó. Ez van. Egy vagyok a sok arctalan utazó közül, akik zombiként lépdelnek a metróhoz korán reggel.
Az sem véletlen, hogy a hét második felére valami vírus rám támadt. Természetesen nem adtam fel, de azért 6 órát végigbeszélni nehéz, ha köhögsz, fulladsz és a hangod elhagy. Az első órákon még nem élhetsz olyan praktikákkal ebben a helyzetben, amikkel később már igen. De végére értünk a hétnek, lehetett kicsit regenerálódni, gyógyulni.
Közben egy apróság is elkészült. Igen, apróság, mert máskor ez két rövid este (néha egy kicsit hosszabb). Most pedig elkezdtem a múlt héten, aztán letettem, hét közben nem haladtam vele, csak tegnap fejeztem be.
Egy kékes kendőcske rövidített sorokkal:



Egy hevenyészett blokkolás közben látható a kicsike. Ennyire futotta.
Ágitól vettem tavaly a félgyapjú fonalat. Olyan 160 szemre kezdtem, kötöttem pár sor lustát, aztán rövidített sorokra tértem át. A sorok végén sz utolsó két szem előtt fordultam. Így kapta meg a formáját. Amikor elfogytak a szemek, úgy jártam el, ahogy Ercsu Auróra kendőjénél: átszedtem egy tűre az összes szemet, aztán úgy kötöttem egy sort, hogy a rövidítési egységeknél (most 2 szemenként) egy ráhajtást készítettem. Így keletkezett egy lyuksor. Aztán kötöttem még néhány sort sima-, majd néhányat lustakötéssel. Ennyi.
Nyakba lehet tenni, sálként funkcionál majd.
3 és feles tűvel kötöttem.
84 g fonal fogyott el hozzá.

4 megjegyzés:

MrsYarnart írta...

jópofa a széle! az utazásba és a munkába biztosan hamarosan beleszoksz majd.

Medora írta...

Jobbulást! Illetve: semmiféle betegséget!

Maris írta...

Macus, nem olyan rossz metrózni. Nekem a tömegközlekedés napi 2 óra "szabadidőt" jelent, ilyenkor szoktam olvasni :-)

Ami írta...

Szép kendő, mint mindig :).
Metrótól, férfiasan bevallom, félek :) Főleg attól, ahol három metróvonal találkozik egyszerre :DD.
Vidék lány...
Remélem, jól alakul minden mostanság!

Ha majd lesz egy kis időd, kérlek, nézz be hozzám!
puszi