2012. október 30., kedd

Az a baj, ...

... hogy a vékony Barka Cinegéből 3-as tűvel készülő kendőben benne van már 2 gombóc lila (ajándékba kaptam Amandától), elkezdtem a folytatást egy szép szürkével, és a csipkeminta nem akar stimmelni. Persze ez a középső szemnél derül ki. A közel 200 szemet szépen visszabontogattam, de azt hiszem, most inkább egy vastagabb, gyorsan elkészülő kendőbe fogok, a lilát pedig pihentetem. Ez lenne egyébként. Ajándék lesz, ha elkészülök vele, bár most komoly kétségeim vannak. És darabban van a múltkor elkezdett másik csipkeköltemény, de csak elkészül egyszer az is (főleg ha újra előveszem...), karácsonyig be kéne fejezni.
Nincs több darabban levő projekt, de Pécsről olyan szépségek jöttek velem (és jönnek majd utánam), amikbe bele kéne bökni sürgősen, ráadásul Vikinek kéne még egy -két pulcsit kötni, két babatakarónak is össze kell jönni valahogy. Van két-három kész darab, azokat le kéne fényképezni, de most inkább megyek kötni. :)) A szünetben ez a fő tevékenységem (és az alvás).

Ma ezt sütöttem. Amikor először elkészítettem, mákot használtam dió helyett, most mandulát. Nagyon finom mindkettővel.  Persze az igazi makói szilvalekvár se ront rajta, amit a mama főzött a saját fája terméséből.



2 megjegyzés:

MrsYarnart írta...

jó pihenést, kellemes őszi szünetet! a süti nagyon jól néz ki, biztosan hamarosan kipróbálom.

Macus írta...

Köszönöm!
A sütit nem fogod megbánni. :))