2013. június 1., szombat

2013/25-26.

A számozás.... Igen. Mivel néhány új fonalból is készült ez és az, a fonalfalós sorszámozás és a "rendes" sorszámozás eltér most már egymástól. Viszont mindig látom, hol tartok.Töredelmesen bevallom, hogy egy januárban elkezdett mellény befejezésre vár, nincs kedvem hozzá. Talán karácsonyra befejezem. Pedig az is régi fonalak felhasználására szóló projekt.

És akkor a legújabbak.

Rááll a kezem az SBS-re, ez van. Így két újabb készült. (De megvan a következő "szerelem" vagy annak tűnő minta is már.)
Az első:





Volt még egy gombolyag Barka Limonádé az egykori nyereményből, azt alakítottam át kendővé. A 3 és feles tűvel horgolt darab a 400 m fonalból nem lett túl méretes, Vikinek való, így az övé lesz.

A másik:

Ez vastagabb, mint az előző. Katia Mississippi Tex fonalból 4,25-ös tűvel horgoltam. (A fonal pamut-akril keverék a Reatextől.)

Ma Bálint megkérdezte, hogy minek már ez a sok kendő. Aztán elmeséltem, hogy a héten pl. 5 (vagy 6) darabbal csökkenni fog a készlet ajándékozás miatt, illetve még van kettő, ami ajándék lesz, ha végre eljutok oda, ahol át karom adni. Az utóbbi kendők közül talán a két kicsi marad nekünk, illetve Vikinek. Ilyenkor sajnálom, hogy Bálint ofője nem nő. Milyen jó kis kendőket adhatnék neki is! De csak nem fogok júniusban sálat adni a férfi osztályfőnöknek. Bár az időjárásra gondolva talán nem is lenne hülyeség...

1 megjegyzés:

Marikje írta...

Gyönyörűek, nálunk is kendőajándékozás lesz év végén még egyet én is horgolok a Mama kendőjéből ajándékba vaj színben, a Kicsi ofőjének.:) Igaz nem sokat dob a fonalfalós teljesítményemen a maga 14-16,5 dkg-jával, de sok kicsi sokra megy:)