2015. szeptember 2., szerda

Rövid ujjú kabátka

A Gombolydában van sok szuper fonal. Az idei új kedvencem a Denim. A nyári akcióban vettem is több színből. Elsőként a pinkes színűt dolgoztam fel.
Tavaly a Kötött Kedvenceinkben volt egy szép fehér kabátka, rövid ujjal. Alulról egyben kell kötni a karöltőig, csipkemintával kezdve, majd simakötéssel folytatva.
Tavaly elkezdtem Dívából, de aztán lebontottam, mert szerintem nem volt a fonal ahhoz a mintához jó.
Idén Denimből aztán elkészült. Mivel valahogy egyre lazábban kötök mostanában, vékony tűvel kellett kötnöm (2,75-össel). 
A magazinban levő modell csak a kiindulási alap volt, mert végül a fazonja közben alakult. (Ez nálam nem ritka. :) )

A csipkeminta az alján:


Viki kérésére 3/4-es ujjal készült el. Az szélét körbehorgoltam.
A kész kabátka, száleldolgozás előtt:


Készülőben egy újabb darab Denimből: eleje háta kész, válla összeállítva, nyaka kész, már csak az ujjakat kéne megkötni, hogy elkészüljön a lilás pulcsi...

4 megjegyzés:

Amanda írta...

Nagyon jó! Láttam én is a fonalat, de nem tudok a pamuttal bánni. Azt hiszem még sosem kötöttem újságból mindent szó szerint. Rendszerint változtatni kell, mert nem abból a fonalból nem olyan tűvel és igazából csak a minta, vagy csak a fazon tetszik. Sokat szeretnék kötni, tervem van ezer, fonal is akad, de az idő valahogy olyan kevés.

Macus írta...

Ez egy különlegesen piha fonal. Mindig el is felejtem munka közben, hogy pamut. De tényleg.
Semmi Catania-érzés...

MrsYarnart írta...

Macus, hogy neked milyen termékeny nyarad volt! az a sok-sok kötött-horgolt kendő, meg ez a kardigán is :) a catania nekem is egy kissé durva, de tényleg vannak a pamutok között is kellemes tapintásúak.

Macus írta...

Köszi
Á,nem minden a nyár termése, a nagyobbik rész az év első felében készült. De annyira elhanyagoltam a blogot... Most visszamenőleg adminisztrálok. :)