2016. február 10., szerda

Néhány darab

Eltelt a január, a február is a közepe felé tart...
Időnként eszembe jut, hogy a blog régen mennyi mindenről szólt, ma meg csak a kötés-horgolás bemutatására, illetve adminisztrálására használom.
Annyi mindenről lehetne írni, de nem teszem. Nem akarom kitenni a netre az életemet, az életünket. Pedig van. De annyira megcsömörlök a közösségi oldalon a sok fölösleges képtől, hogy inkább visszahúzódok. 

Itt marad a kötés-horgolás. Érdekes, mennyire szükségem van rá. Tényleg terápiás tevékenység. Van eredménye, látható, tapintható eredménye, sikerélményt ad.
Az idei "eredmények":

Van néhány fonal, amit valamiért megszeretek, azokból igyekszem bespájzolni.
Ilyen az Unforgettable fonal a Red Hearttól. Szép, hosszan átmenetes színeket festenek belőle. Amikor először megjelent nálunk, sok színt kipróbáltam, szinte mind el is ajándékoztam. Aztán jöttek új színek, azokból is beszereztem pár csomagot tavaly. Az egyikből egy hosszított kendő készült. Heidi Alander kendői nagyon tetszenek, tavaly három el is készült nálam, a Titanium, a Kaihola és az Eyeblink, Most a Nurmilintu került sorra. Az Unforgettable fonal Stained Glass árnyalatából kötöttem 4-es tűvel.

Egy másik kedvelt fonalam a Mercan Batik. Ebből készült Viki több tunikája, de kendőket is szoktam kötni belőle. Annyira puha, távolról se jut róla eszünkbe a nyikorgós akril a 80-as évekből. (Pedig a korombeli kötősöknek eszébe juthat, mert már akkor is kötöttünk.)
A kendők... Igen... szeretek kendőt kötni, az egyszerűeket is szeretem. Szép színes fonalból egyszerű, alig mintás is fergeteges tud lenni. A Boneyard kendő ilyen. Én abban ráhajtásokkal szaporítok, így "lányosabb" a kendő. Időnként a minta 12 soronként  előírt (színén) fordított sora helyett lyuksort készítek. Így tettem a kislánynak való rózsaszínes kendő esetében is, ami  1 gombolyag Mercan Batikból készült.


Tavaly a nyári akció idején a Himalaya Denim fonalból is beszereztem "néhány" gombolyagot, kétféle lilát, sárgát, kékeket. Tavaly készült ez a felső:
Igén is feldolgoztam már egy adagot, a sárgát. Ebből vidám kis póló lett:


Most is folyamatban van egy lila... :)

Időnként megtetszik valami különleges. Előfordul, hogy magamnak tervezem megkötni, aztán mégsem az enyém lesz. Így volt ez a következő darab alapanyagával is. Vettem magamnak 2 gombolyag Himalaya Dolphin Animal Colors (83105) fonalat meleg körsálnak, de Vikinek nagyon megtetszett. Jó meleg ruha lett belőle.
Nincsenek megjegyzések: