2010. augusztus 11., szerda

Itt vagyok

Készült egy kis pulcsi őszre Vikinek, ezt tudom megmutatni.



Nem nagy szám, de aranyos. A Lidl egyik fonala, óriási gombóc (40 dekás), érdekesen festett fonal. Olyan, mintha norvég mintát kötöttem volna bele. Nem?



A fonal műszálas, egyszerű sima (harisnya) kötéssel készült. Az ujjait a vállánál kezdtem (így nem kell belevarrni). az alja és az ujja vége horgolt passzés, a nyaka sima kötéses. Az oldala nagyon szép, mert én is kipróbáltam azt a szép öltést, amihez Nöné a múltkoriban kedvet csinált.

Mostanában nem volt mit mutatnom készen, pedig alakulóban két darab is van. Horgolok egy nagy takarót Rikkerék egyágújából. Csíkos lesz, sárga, rózsaszín és nyers. Ezen kívül van egy félretett csipke stóla, amit be kéne fejezni. Jó lenne mielőbb, mert 20-ától újabb fonalfaló évet kezdünk a lányokkal. Az tuti, hogy a mostani egy év alatt elkötött(-horgolt) 8 és fél kilótól messze lesz az újabb egy év eredménye, de eltökéltem, hogy igenis szakítok időt a kötésre és a horgolásra.

Lehet, hogy valaki megunta, hogy nem írok, aztán leiratkozott a rendszeres olvasóim közül. Az is lehet, hogy nem is most történt, csak most a bejelentkezésnél vettem észre. Remélem, nem követtem el senki ellen rosszat...

A jövőre vonatkozóan nem ígérhetek semmit, főleg a sok bejegyzést nem. 23-án mindjárt jó kis pótvizsgáztatással indulunk a suliban, aztán 1-jéig biztosan lesz továbbképzés, pedagógiai konferencia, értekezlet (több is).
Ráadásnak hétközbeni egyedülálló anyuka leszek a két kisebbel, míg a "nagyok" Pesten élnek hétfőtől péntekig.

Igazság szerint nem is biztos, hogy szükség van a blogírásra. A többiekét addig is tudtam olvasni, amíg nem volt sajátom, tudtam megjegyzést írni, e-maileket is válthattunk, olyan nagy igény nincs rám, hiszen semmi különöset nem csinálok, ami miatt ide vágynának a "népek", akkor meg minek?
De egyelőre marad, aztán majd látom, mi legyen.
Minden rendben van, csak elgondolkoztam ezen. Aztán leírtam.
Majd jövök valamikor...

15 megjegyzés:

Amanda írta...

Tényleg minek is vágyok ide? Azért a sok szép kötött holmiért, amit megmutatsz és én igenis kíváncsi vagyok rád. Tetszik a kis pulcsi, főleg azért, mert nálam lakik a fonalad kék változata. Remélem az enyémnek is ilyen érdekes norvégos mintázata lesz.

Gabella írta...

Maradj, kérlek! Majd, legfeljebb, ha nincs időd kötni, horgolni, mesélsz nekünk arról, hogy milyen visszarázódni a munkába, hogy bírod a hétközbeni egyedülállóságot, meg ilyenek.

Gabella írta...

Ja, a lényeg! Nekem is tetszik a kispulcsi!

Eta írta...

Majdnem mindegy, hányan vannak bejelentkezve rendszeresen. Attól még sokan olvasnak. (Én pl a horgo-blogról járok ide.) A kommentek számából úgy látom, sokan kíváncsiak Rád, a munkádra. Szóval ha van időd, és kedved, írj! Mi jövünk. .o)

Irenka írta...

Nem lesz könnyű dolgod, az biztos, egyedül a hétköznapokon a két kisebbel!
Remélem, azért marad kedved, erőd, lopott időd számunkra is !
Én szeretem olvasgatni a blogodat, gyönyörködi a munkáidban, mint pl ez a kis pulcsi. Hatásodra kezdtem el az őszre készülni, újra a gyerekeknek kötni.

Jutka írta...

Macus, imádom az ilyen butaságaidat pontosan ezért van szükségem(günk) a blogodra mert legalább leírod a kétségeidet! Velem is előfordult már hasonló történet, csak én másként tettem túl rajta magam, viszont jól esik egyetlen jó szó vagy kis érdeklődés is.
Jól elhaladtál a pulcsival a múltkor csak beszéltünk róla és már készen is van szuper lett. Bordóban jobban mutat ez a fonal mint kékben tudod nekem is kék van:)
Engem is érdekel az apró, cseprő kis dolgozós történet is:)

Macus írta...

Köszönöm a kedves szavakat. Ahogy írtam is, egyelőre maradok, csak elgondolkoztam.
Hát... a suliról nem biztos, hogy akarok írni.

Ebből a fonalból még lesz egy-két darab, kabátkát és sapit terveztem, és van narancsos változata is.
Szerintem a kékes is szép, láttam abból is már kész pulcsit, szuper mintákat adott ki. tavaly valaki (talán Kriszta) ruhát is kötött a kislányának.Az is nagyon jó lett.

Kriszta írta...

Én is folyamatosan kíváncsi vagyok rád :)
A pulcsi nekem is nagyon tetszik!!!

Vera írta...

Én nem rég kapcsolodtam be a blog irásba,.. Nem biztos hogy nem látogatnak sokan, csak nem irnak, mert mint én eleinte nem tudtam mit kell csinálni, melyik gombot kell megnyomni. Jó a pulcsi, nekem kék van és kendő lett belöle. Ha van időd csak irj.....

Kiskukta írta...

Én jövök, ha te ritkán is írsz. Szerintem mindannyian leszünk, voltunk ilyen helyzetbe, hogy vagy kedvünk, vagy időnk nem engedte az írást, de már hiányoznánk egymásnak, remélem...
A pulcsi nagyon jó lett. Ezzel a fonallal talán kezdők is sikerélményt érhetnek el, nagyon szép lett benne a minta!

Piszke írta...

Én is visszajáró vendég vagyok, bár lehet, hogy nem vagyok bejelentkezett "követőd". Szeretem a kézimunkás, a dolgozós, a sütögetős és minden más jellegű bejegyzésedet is. Nekem hiányzik a könyvismertető, ami az előző blogodban szerepelt, itt még - talán - nem láttam. Engem leginkább a jóindulatoddal és a soraidból áradó szeretettel fogtál meg! Hiányoznál, ha nem írnál! Bízom benne, hogy ez csak egy átmeneti hangulat volt részedről, amit talán a tanév kezdés váltott ki belőled.

Piszke írta...

Visszajöttem megosztani, hogy emiatt nem szeretem a számokban kifejezhető dolgokat (értékelés, minőségbiztosítás, látogatottság... stb.). Téves következtetésekre adhat okot. Sokan szeretünk olvasni téged, amint ez kiderült.

S még egy gondolat a számokról: inkább kevesebb őszinte, mint tengernyi olvasó, aki kevésbé az... :))))))

Anice kötős blogja írta...

Én megértem a kétségeidet-az iskola, a munka sok erőfeszítést és kedvet ki tud venni. Bízom benne, hogy-mindenben bízom és sok erőt kívánok.

Nekem zöldben van gombóc, de még csak szeretgetem. Jó lett a pulcsi!

Limara írta...

Macusom! A blogodat nem azért szeretjük mert naponta írsz. Amikor kedved, örömöd leled benne írsz, amikor nem, nem írsz. A személyiségedet, humorodat szeretjük. Én szerencsés vagyok, mert személyesen is ismerlek, sokat találkozunk, de akkor is hiányozna a blogod. Tudom, miért érzed így, de túl leszel rajta..

egycsipet írta...

Nagyon aranyos lett! :)

Mindegy mikor és mennyit írsz, a blogolás rólad kell szóljon, neked kell örömödet lelned benne. Mi (én :D) csak szájat tátani, nézelődni jövünk ide. :)