2010. augusztus 28., szombat

Kötésről, könyvről

Akik ismernek vagy olvasnak, tudják talán, hogy van itt a városban egy olvasókör vagy könyvklub néhány éve. A könyvtárban havonta jövünk össze, beszélgetünk az olvasmányainkról, egymásnak ajánljuk azokat.
A klub ötlete egy olvasmányból jött. A könyv, ill. a sorozat azért különösen kedves a szívemnek, mert találkozik benne két kedvenc tevékenységem: a kötés és az olvasás.
Most a sulikezdés fáradsága hatására újraolvastam a 8 kötetes sorozat egyik kötetét.




A szerző Debbie Macomber, a sorozat az Orgona utca címet viseli, bár ez így nincs kiemelve a kötetek címoldalán. Az első kötet az Álomszövők, a második (ezt olvastam most újra) a Színes szálak címet kapta. A szerző is nagy kötős és fonalhörcsög lehet, ezt abból gondolom, hogy külön fonalas szobája van otthon...
A Színes szálak egy fonalbolt neve, ahol a tulajdonos kötős tanfolyamokat szervez időnként. A kötetekben az oda járók életét ismerhetjük meg. Ők különböző életkorú lányok, asszonyok, akik itt ismerkednek meg és válnak sokszor barátokká. Persze adódnak nehéz helyzetek az életükben, de a köztük kialakuló kapcsolatok révén ezeket is könnyebben, az új barátaik segítségét vagy tanácsait felhasználva oldják meg.
A könyv szépsége, vonzó jellegzetességre, hogy némely fejezet élén egy-egy idézet olvasható az amerikai kötős világ szereplőitől.
Szeretném, ha egyik-másik mondat itt is szerepelne:

"A kötés a legjobb szórakozás. Terápiás hatású, stresszoldó, nyugtató és hasznos. Tökéletes mód az alkotókészség kifejezésére és a szelíd feszültségoldásra. Tedd a mindennapjaid részévé!"
(Kate Buller)


"A kötő emberek magától értetődő módon hozzák létre a baráti közösségeket, és új barátságokra lelnek a munkahelyükön, munka után vagy az interneten, miközben osztoznak a kötés iránti szenvedélyben."
(Mary Colucci)


"A kötés meditáció, hiszen a kéz munkája pihenésre kényszeríti az elmét, és hagyja, hogy a lélek szabadon szárnyaljon."
(Ismeretlen szerző)


"A legtöbben olyasvalakinek kötünk, aki különösen fontos számunkra. Ezalatt pedig a szeretetünk minden egyes szemmel nő iránta."
(Eugene Bourgeoise)



11 megjegyzés:

zazálea írta...

ez nem igaz!
éppen erről akartam írni... :o)

Irenka írta...

Ezt a könyvet én is olvastam, és tetszett. Az idézetek mindegyike szerintem is igaz. Jó, hogy feltetted.

Macus írta...

Zazálea!
Írjál! :)
Amúgy meg : nagy szellemek, ha találkoznak...

Irenka!
Most újra felfedezem az egész sorozatot, sőt a szerző másik sorozatát is. Vagy legalábbis ezt tervezem.

Piszke írta...

Végre könyv... :))))
De jó! Ezt én is elolvasom! Köszönöm, Macus!

Amanda írta...

Szégyen, de nagyon régen volt könyv a kezemben. Na jó ez ilyen formában nem igaz, mert a kortárs meseirodalomban egész otthonosan mozgok. De azt hiszem, Téged olvasva, időt kell szakítanom megismerni ezeket a könyveket. Mert ahol kötésről van szó, az csak jó lehet!

nöné írta...

Feltétlenül el kell olvasnom! Fonalhörcsögölő is vagyok, meg fonalas szobám is van, lehet ennél jobb indíttatás?

Macus írta...

Lányok!
A sorozat 8 kötetes, mindben ott a kötés.
Kezdjétek az Álomszövőkkel, aztán várom a véleményeket. :))

Soleil írta...

Macus, de jó, hogy írtál róla! Múltkor már nézegettem ezeket a könyveket, most akkor el is fogom olvasni. Csak egy kis idő kellene... Bár azt hiszem, a következő napokra be vagyunk táblázva rendesen, gondolom, te is. Akkor Álomszövőkre fel:-D

Macus írta...

Soleil!
Igen, rendesen be leszünk táblázva a napokban. Holnap még továbbképzés vizsgával, kedden nyitó értekezlet, szerdától meg élesben megy miden.
A másik sorozata is nagyon jó az írónőnek (Cédrusliget). Van még újabb, de azokat még nem olvastam.

Zsófi írta...

Ó!
Köszi, köszi, köszi.

Ez a Eugene Bourgeoise idézet nagyon ül nekem...
El is lopom. ;-D

Strugamano írta...

kedvenc! ráadásul neked köszönhetően!