2010. szeptember 26., vasárnap

Vagyok

Vagyok, vagyogatok.
Tegnap egy igen felesleges pesti utam volt. Nem részletezem, de a szűrő az előadók kiválasztásánál lehet, hogy az előadókészség hiánya volt... És felutazni Pestre reggel jó 2 órányi rettenetért... Az út oda-vissza jóval hosszabb volt, mint maga a program.
Kötöttem utazás közben, így egy csíkos baktus növekszik a tűmön, ugyanabból a fonalból, amiből a legutóbbi csíkos kendő készült.
Ez:



(A Fonalfaló blogon már "bemutattam".)

Olvasgatok is. Így következzen megint néhány kötős mondat:

"Az egyik, amiért szeretek kötni, hogy a kötők közösségében lehetek. Bármikor, amikor olyasvalakivel találkozom, aki köt, olyan, mintha egy elveszített barátot találnék meg újra. Nem számít, hogy alig néhány másodperce még idegenek voltunk, mert azonnal közös nevezőre jutunk. Bárhol tudunk beszélgetni. (...) A hibás leírások rémtörténeteit mondjuk el egymásnak, és mesélünk a be nem fejezet munkákról. Mindnyájan szeretünk mesés fonalainkkal hencegni, és természetesen megbeszélni az éppen aktuális munkadarabunkat."

(Debbie Macomber: Színes szálak)



"A fonal formálja a szemet, a kötés összekovácsolja a barátságot, a kézimunka pedig összeköti a nemzedékeket." (Karen Alfke)

"Azok az emberek, akik azt mondják, nincs elég türelmük a kötéshez, pontosan azok, akik azzal tudnának leginkább javítani az életükön, ha megtanulnák, hogyan kell kötni."

(Sally Melville)

Végül az Ufo-halmozóknak:

"Ha meg tudod számolni a munkákat, amelyeken éppen dolgozol, akkor neki kell kezdened egy másiknak, hogy legyen variációs lehetőséged a legegyszerűbb, gondolkodást sem igénylő darabtól kezdve az osztatlan figyelmet kívánó darabig."

(Laura Early, aki egy életen át köt)

3 megjegyzés:

Ildifolt írta...

Kellemes a kendőd színösszeállítása.

Köszönöm a szép összeállítást, jó volt most ezeket olvasgatni. Valószínűleg beszerzem én is ezt a könyvet, érdekel.

Amanda írta...

Macus! Az ufós idézetet találó, ezek után nem keresek egyéb mentséget.
De legalább kötöttél egy jót!

Babi néni írta...

:o) Tetszik ez az UFO halmozós mondat. Általában csak egy dolgot készítek egyszerre, de néha közben elkészítek egy könnyű sapit vagy csak horgolt virágot "pihenésképpen". :o)

A kendő nagyon szép lett.