2011. január 6., csütörtök

Kötöttek

Van itt néhány kötött darab, amit megmutatnék:



A feketés két darab egy sapka és egy nyakmelegítő a Dalmata nevű félgyapjú fonalból, Ágitól.
Füzy barátnőm - akivel idén 30 éves a barátságunk- kért meg, hogy kössek neki. El is készült mindkét darab még szilveszterkor, meg is kapta már, de kicsit nagyra sikerültek, így kötöttem újabbakat kisebb méretben. Semmi különös: a sapka visszahajtható passzéja 2 sima, 2 fordított váltakozása, aztán sima és fordított sorok váltakoznak. Kicsit manós, hosszított. A nyakmelegítő 2 sima és 2 fordított váltakozásával készült.
A lila darab egy csipkemintás sál. Még december végén kezdtem el kötni. 75%-os gyapjútartalmú zoknifonalból készült egy nagyon egyszerű mintával (a Fonalfalón le is írtam). Ugyanezzel már készült egy Kapucsínó sál is, ami mostanában Évi nyakát melengeti.
A zöld egy nyakmelegítő 1 gombóc Lana Grossa fonalból 6-os tűvel kötve. A szélszemek közt 2 fordított és 2 keresztezett szem váltakozik. Az este készült Viki őrzése közben. Szegénykém nagyon legyengült a betegségben. Kora este volt két órányi idő, amikor úgy éreztem, teljesen jól van. Nevetgélt, játszott. Aztán este lett, és kiderült, hogy még mindig nincs vége... Hasfájás, hasmenés, nyöszörgés. Ez nagyjából éjfélig. Ma reggel hasfájós ébredés, azóta fekvés. De a hasmenés elmúlt, úgy tűnik. Persze evés alig: 3 szem keksz, kevés leves.
Az imént hosszasan meséltem Anna, Peti és Gergő történeteiből (nagy kedvencek, de még csak két könyvünk van a Mikulás és Jézuska jóvoltából), de kezdtem berekedni, így most befejezi a mesenézést (talán el is alszik közben), aztán folytatom az olvasást.
Van még egy szép kis kardigán, amit nem fényképeztem, szintén decemberben készült. Majd hozom.
Megyek, mesélek tovább.

10 megjegyzés:

Mázsa Viki írta...

Nagyon szépek! Ha én annakidején tudom, hogy ilyen jópofa mintája van a dalmatának... :)
Remélem kicsi Viki hamarosan jobban lesz! Ez a fránya nyavalya sokáig elhúzódik, tudom. Nekem majdnem 2 hét volt. :(
Puszi Nektek!

Jutka írta...

Vikinek jobbulást kívánok!
A kötöttjeid jól sikerült darabok.

Karina írta...

Drága Macus! Kicsi Vikinek jobbulást kívánok, sajnos most tényleg tombol egy erőszakos vírus, 2 szép erős nagy fiam is fetrengett tőle az ünnepek alatt. Sok szeretet, türelem, de ez nálad természetes. Szépeket kötsz, de ez sem újdonság :)BUÉK :)

Irenka írta...

Jók az ilyen "semmi különös" darabok, jól hordhatók és viszonylag gyorsan elkészülnek. Ismeritek a bartoserika.hu-t? A kicsik nálunk nagyon szeretik onnan is hallgatni a meséket, dalokat. Itt is kívánok gyors gyógyulást!

Macus írta...

Köszönöm a szép szavakat.

Irenka!
Ma fedeztem fel azt az oldalt, de még új nekem, csak a könyveket keresgettem. Majd jobban is megnézem.

Amanda írta...

Vikinek jobbulást, én már a nevetős-játszós-ovibamenős bejegyzést várom.
A kötöttjeid nagyon jók, a fonalfaláshoz gratulálok!

nöné írta...

Mielőbbi javulást a Kicsilánynak!

Boboce írta...

Megint nagyon szépek születtek!

Légyszi, ne menjetek bele a betegségspirálba úgy, mint mi!! Mielőbbi gyógyulást nektek!!!

egycsipet írta...

Jobbulást a leányzónak!
A kötéseid szépek lettek, gratulálok!

fevi írta...

köszi Macus, hogy én lehetek a gyönyörű sál büszke tulajdonosa. Peckesen kihúzva magam hordom bőszen, és hálásan gondolok rád, hogy melengeti a nyakamat. Vikinek és neked is szorítok, hogy végre legyen elég a betegségekből. Olyan rossz, ha betegek a gyerekek!