2010. június 5., szombat

Beszámoló

A tegnapi délután és kora este csodálatos volt!

Isáék 4 óra körül értek Makóra. Úgy üdvözöltük egymást, mint akik régóta barátok. (Ez igazából így is van, hiszen az interneten sokat "beszélgetünk" már hónapok óta.) Borongós idő volt, de sétáltunk kicsit a városban. Megmutattuk a sok felújított épületet, a szobrokat. Sétáltunk a Hunyadi utcai hársfák alatt. Beültünk egy kávéra a Koronába, és ott is beszélgettünk.
Még a "hivatalos" beszélgetés előtt megajándékoztuk egymást. Izától saját könyveiből kaptam (az egyiket még nem is olvastam, mert nem tudtuk megszerezni). Az én piros csipke stólám most gazdára talált Iza személyében. Szereti a piros színt, nagyon illik hozzá. Szerintem örült neki.
A találkozó:
Sokan eljöttek, nagyon sokan. Ott voltak az olvasókörösök, a barátaim (Limara, Timi, Ildikó, Kati), a kolléganőim.Persze mások is, de nem mindegyiküket ismertem személyesen.
Izától szinte mindegyikük olvasott már.
Én kérdeztem, Iza mesélt. Sokat, szórakoztatóan, humorosan (fantasztikus a humora!), élvezetesen. Az életéről, az írásról, a magyar nyelvről, a hőseiről, a zenéről, a festésről. Felolvasott egy rövid humoros írást. Aztán dedikált. A többiek bejegyzéseit nem olvastam, de nekem mindegyik könyvbe valami nagyon nekem szólót.
Mire elbúcsúztunk, már jóval elmúlt 8 óra.

Nagyon szerencsésnek tartom magam, amiért azon túl, hogy a könyveit olvashatom, személyesen is ismerhetem őt. Biztos vagyok benne, hogy eljön máskor is hozzánk, méghozzá hamarosan.

Addig is: olvassátok a könyveit, a blogban megjelenő írásait, látogassatok el a honlapjára!

1 megjegyzés:

Limara írta...

Remek este volt, köszönjük Isának és neked is. Nekem is nagyon személyeset írt a könyvbe, különös és megható volt:)