2010. június 25., péntek

Ez a hét is...

eltelik lassan.
A hét első három napját Pesten töltöttük. Azért kötöttem egy kicsit, de még nem készült el Krókusz kendője. Viszont a bogyós sorokon már túlléptem, életem első bogyói elkészültek, bár nem olyan szépek, mint amilyennek lenniük kéne. Majd belejövök. De maga a kendő nagyon szép lesz, a mintája is csodaszép. Nem bántam meg, hogy belevágtam. Így a másik próba, Ercsu stólája persze még sehol sem tart, valahogy nem a megfelelő fonalból kezdtem. Csak meg fogom kísérelni az Erika által használt Napmadárból, ha már nyertem. És mivel ma már láttam a második verziót is, úgy gondolom, azt is megkötöm.

A holnapi nap viszont nem a kötésről fog szólni. Baráti összejövetel lesz, sütögetés stb. A sós egyik része már dobozokban, a másik fajta a hűtőben várja a reggelt, hogy süssem. A meggyes-mákos linzer is készen van, még társai készülnek reggel. A husik nagy pácban vannak...

Most viszont megyek, ma még nem kötöttem...

5 megjegyzés:

Anice kötős blogja írta...

Jó, hogy eltelk és nem csak múlik :)
Holnap nekem is sütögetnem kell, mennek a gyerekek táborba.
Hogyis van az a meggyes-mákos linzer, ha van időd kedves Macus?

Macus írta...

Anice!
Mindjárt küldöm e-mailben a receptet.

ercsu27 írta...

Nagyon örülök neki, hogy kötöd a stólát.! Legyen benne sok örömöd!

Limara írta...

Jó bulizást mára, bár az idő nem kegyes, már megint!
A recept titkos? Nem lehet ide feltenni?
Kész a stólám, ezer hála Neked!:))) Ercsu stóláját néztem ki én is, fonal ügyben konzultálhatnánk majd ha a hét elején ráérsz:)))

Macus írta...

Ercsu!
Örülök, hogy megköthetem. :)

Limara!
A recept nem titkos, de nem olyan szép a süti, hogy képet tegyek fel róla. ahogy A tésztában 50 deka liszt, 25 deka margarin, 20 deka porcukor, 1 sütőpor, vanília, 1 citrom héja és leve, 1 deci tejföl van. Mák, cukor, meggy, fahéj, ez ment a rácsok alá.
Ügyes vagy (stóla)!! Majd beszélünk, mindenképpen!