2010. június 11., péntek

Közös kötés-horgolás-varrásA mai kellemes (?) délutáni melegben összejöttünk néhányan Makón egy kis közös alkotásra. Nagyjából három órányi kötés és bökés következett ezután sok nevetéssel. A csajos klub tagjai (Limara, Timi, Dóri, Sziszi, Erzsike meg én) mellett Horváthné Marika és Jutka alkotott még a padon, sőt két gyerek, Sziszi kislánya, valamint az én fiam, Bálint is ott volt. Limara épp kötést próbált egy csipkekendőhöz, Timi egy horgolt felső mintáját próbálta, Dóri egy csipkemintát kezdett el, Sziszi és Erzsike xszemezett. Marika egy csodálatos és nagy Szamosközy gobelint varrt, Jutka egy Kirit kötött, Szilvi is varrogatott kicsit (két görkorizás között), Bálint meg láncszemeket horgolt (ennyit tud egyelőre, ebben már nagyon jó). mielőtt bárki rákérdezne: én nem nagyon alkottam, mivel az este elkészült Adamas után nem kezdtem újba, csak dumáltam meg segítettem annak, aki igényelte. Nem kell semmi nagy dologra gondolni, nem vagyok én olyan nagy kötőfenomén, de aki most kezdi, annak tudok segíteni egy kicsit.

Nézgelődtünk is: mindenki hozott néhány kész munkát: kendőt, keresztszemes képet, stólát. Gyönyörűségeket láttunk.

Sajnos csak néhány képet tudtam készíteni, mert a gépem kártyája megtelt... De Marcsi is csinált képeket, olyan kép is van, ahol mindannyian szerepelünk. Ő is ír beszámolót. Addig a fenti képeket lehet nézegetni. Sajna még nem nagyon tudom rendezgetni őket...

És a Napmadár fonal az enyém lett! Köszönöm a Barkafonalnak a felajánlást!

Szerintem jól telt a délután. Abban maradtunk, hogy a Maros-parton is lehetne valami hasonló összejövetel, oda még a családtagok is jöhetnének. Lehetne akár főzni is. Jó ötlet, nem?

15 megjegyzés:

xlliann írta...

Nagyon jól éreztem magam köztetek, köszönöm a szervezést!
Igazán jó volt látni a mások műveit élőben,(csodálatos dolgok ám) hiszen így jöttem rá én nem is tudok kötni:-)))

egycsipet írta...

Szuperek vagytok lányok! Irigykedem. :)

Zazálea írta...

MI majd ma kötünk nyilvánosan, biztosan remek lesz, úgy gondolom, látom a képeken a munkát, de az örömet még jobban, ez a nagyon jó ebben!

Melinda írta...

Olyan szívet melengető látni ezeket a képeket! Örülök, hogy jól sikerült a délutánotok. Csodás munkák vannak születőben.
Mit szólt az utca embere a látványhoz?;)
Én ma megyek közös kötni, már teljesen be vagyok sózva!:D

Macus írta...

Xliann!
Dehogynem tudsz! A stóla nagyon szép, meg is hozta a kedvemet a megkötéshez, ha már akkor a közösben nem vettem részt. A kendő is szuper lesz!!

Egycsipet!
Köszönjük!

Rita! Melinda!
JÓ kötést Nektek is!
Az utca embere nem is nagyon csodálkozott. Na jó, persze néhányan odanéztek kicsit hosszabban, miközben elmentek mellettünk.

krókusz írta...

Szép napotok lehetett. Úgy örülök, hogy ezek a kézimunka-délutánok egyre elterjedtebbek! Már csak itt kéne a kézimunkázókat levadásznom... :-)

Limara írta...

Szuper volt! Én is megírtam...:))

Piszke anyóca írta...

Boldog délután volt a képek tanúsága szerint! :)

zsoka írta...

Jó lehetett nektek :-)))

Macus írta...

Igen, jó délután volt. :))

Marcsi!
Mindjárt nézem.

nöné írta...

Örülök, hogy jól éreztétek Magatokat, gondoltam Rátok, miközben én a horgászósban voltam. DE én is kötöttem ám:o)

Macus írta...

Nöné!
Akkor hamarosan látunk valami szépet Nálad, ugye? :))

Boboce írta...

Nagyon-nagyon jó volt!!!! :))))

Gabella írta...

Na most megint irigykedek! Valamit lendíteni kellene mifelénk is!

Vera írta...

Gratulálok a talihoz, jo volt olvasni és hallgatni Jutkátol a beszámolót