2011. április 2., szombat

Orgona? Levendula?

Elkészültem egy horgolt kendővel. A színe a címben megnevezett két szín közül választható. Amikor a csajos klubban horgolgattam, mindjárt levendulának nevezték el a lányok...


A fonal olasz félgyapjú, Ágitól vettem. Elég vékony fonal, így 3-as horgolótűvel készült. Annás blogjában láttam, aztán feltette a Horgo-blogra is. Tetszik, fogok még ilyet készíteni, az biztos.

Viki a héten megint beteg volt. Nem sokat aludtunk egyik-másik éjszaka. Tegnap délután valamivel jobban volt. Amikor hazajöttem a suliból, váltottam pár szót Bálinttal, mire odajött hozzánk, megállt, felnézett, majd a következő mondat hagyta el a kis száját:
- Akkor engem most nem vesz föl senki!?

Miután mondtam, hogy eljöhet velem Timihez, hogy őt is megmasszírozza, a kicsi lány közölte velem:
-Engem ugyan biztosan nem!

Aztán este megint bágyadt volt, ráadásul valamitől csalánkiütései lettek. Még jó, hogy hamar észrevettem, és volt is itthon ilyenkor alkalmazható szer. Így gyorsan elmúltak. Persze azt nem tudni, mitől jöttek elő. Tavaly egy gyógyszerre lett ilyen reakciója, amit akkor nem először kapott már. Azóta nem fogyasztunk belőle.

Hogy csapongjak egy kicsit (mielőtt elvonulnék palacsintát sütni): a kézi mixerem habverője rozsdásodik. Most komolyan: már vagy az ötödik ilyen eszközt használom, de ezzel a problémával még nem találkoztam. Olyan már volt, hogy leégett vagy más módon feladta a harcot,de hogy elkezdjen rozsdásodni, ez most meglepő (de egyáltalán nem mulatságos). Azt hiszem, elkezdhetek egy újra gyűjteni. De az valami jobb lesz, reményeim szerint.

És hogy a zárás is kézimunkás legyen: elkezdtem egy kendőt "uruléc"-ből. Hát ... nem túl haladós. Majd hozom, ha valami élvezhető mennyiség lesz belőle.



8 megjegyzés:

peony írta...

Nem tudom, mit mondja, kúgy tűnik ezek a keverő eszközök fogyóeszköznek számítanak. Érdekes, az én kisfiam csuklóján is megjelentek ilyen csalánkiütések, soha nem volt(én sem) allergiás semmire, el is múlt két nap alatt, sohasem fogom megtudni mi okozta.
a kendő meg klassz, ez a szín nekem is az egyik kedvencem... és a levendula is.

Újságíró Világvégén írta...

szegénykém......jobbulást neki:) hátha a palacsinata használ egy kicsit... ezeket a kütyüket meg úgy gyártják, hogy időben újat vehessünk belőle:S az enyémek mindig megvárják, hogy lejárjon a garancia, aztán bedobják a kulcsot. Mikrót minden évben veszünk, pedig csak melegítünk benne:S nagyon dühítő....

Névtelen írta...

A kendő mindegy milyen színűnek nevezzük, gyönyörű!

Vikinek jobbulást kívánok!
Rozsdásodó keverő? Érdekes,..de nem kellemes :(

Kata írta...

Macus!

A pici lánykádnak mielőbbi gyógyulást kívánok!!

Ez a kendő gyönyörű!Mindig csodálattal nézem a munkáidat!Én úgy érzem nem lennék képes megtanulni.A színe.....nagyon-nagyon szép!!

Amanda írta...

Szép a kendőd, nagyon tetszik a színe. Én szeretem mindkettőt, az orgonát és a levendulát is.
Vikinek jobbulást!

Macus írta...

Igen, a konyhai eszközök nem túl tartósak ma már... Láthatóan nem csak én tapasztalom ezt...

Úgy látom, jobban van Viki.
A kendő? Szeretem a lilát. Van még másik árnyalat is a készleten...

Kata!
Az én kendőim nem olyan nehezek technikailag. Bár amíg az első Kirit meg nem kötöttem, én is azt gondoltam, hogy ezt csak a kiválasztottak tudják megkötni, -horgolni. Aztán sokat biztattak a többiek, így egyszer mégis belevágtam. És nagyon szeretem csinálni.

Mázsa Viki írta...

Nagyon szép a lila kendőd, tudod, hogy nekem is ez a kedvencem!
Vikikének mielőbbi jobbulást!!!
Én az aldiban vettem botmixert, szappanokat gyártottam vele, sokat, és semmi baja!
Puszi!

Irenka írta...

Szép lett a kendőd, viseld egészséggel! Vikinek jobbulást kívánok!